Met Nii Lamptey op bezoek bij PSV en Anderlecht

In het kader van mijn geschreven boek Nii Lamptey – De Vloek van Pelé was het in december dan eindelijk zover: Nii Lamptey kwam voor de eerste keer in 25 jaar weer naar Nederland en België.

Op zaterdag 212 december waren we in Eindhoven rondom PSV – PEC Zwolle. Na een lunch op naar PSV voor een kort interview met PSV clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad, wat resulteerde in twee artikelen: Lamptey na 25 terug bij PSV en De man van de radslag is voor even terug bij PSV.

Daarna was het tijd voor een luxe diner in de Legends Lounge, tesamen met o.a. Rudi Lubbers, Willy van de Kerkhof en Eric Addo. Uiteraard bekeken we PSV – PEC en was er in de rust een interview met PSV TV, wat uiteraard uitvoerig werd gedeeld via alle kanalen van PSV. Na afloop handjes geschud met enkele oud-teamgenoten van Lamptey, onder wie Ernest Faber en Hans van Breukelen.

Na een lange, maar ontzettend leuke avond stond de volgende dag Anderlecht – Genk op het programma. Na een lunch met oude vrienden van vroeger en een interview met Sport/Foot Magazine togen we naar Anderlecht voor een mooi weerzien met oud-Anderlecht manager Michel Verschueren. Daarbij waren er interviews met de media van Anderlecht zelf, Primo TV Gids en Het Laatste Nieuws / VTM.

Met bezoekjes aan twee topclubs, me begeven in persruimtes en skyboxen, diverse interviews en artikelen over Lamptey en het boek ben ik een schat aan kennis, contacten en ervaring rijker. En dan zijn de hoogtepunten uit dit artikel slechts een kleine greep uit alle indrukken. Ontzettend leuk om mee te maken!