Nii Lamptey: De Vloek van Pelé nu te bestellen

Geluksmomentje, want 23 april verschijnt mijn boek Nii Lamptey – De Vloek van Pelé. Erg blij mee! Vanaf 23 april is het boek exclusief te bestellen via de webshop van Staantribune, maar o.a. ook bij Bol.com en je plaatselijke boekhandel.

Waar gaat dat boek nou eigenlijk over?

De grote Pelé zag de veertienjarige Nii Lamptey voetballen en wist het zeker: Lamptey wordt mijn opvolger. De Ghanees Nii schittert op een jeugd-WK en wordt door het Belgische Anderlecht ingelijfd. Op jonge leeftijd maakt hij zijn debuut bij Anderlecht, terwijl hij ondertussen ook met de jeugdteams van Ghana furore maakt. Met zijn mentaliteit en instelling is weinig mis. 

Na Anderlecht kent Nii een goed seizoen bij PSV, maar daarna glijdt zijn carrière langzaam af en wordt duidelijk dat hij Pelé niet zal evenaren. Een moeilijke jeugd, nauwelijks scholing, blessures en een foute spelersmakelaar zorgen ervoor dat hij niet de carrière krijgt die hij verdient. Maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama.

In de nadagen van zijn carrière start Nii een school voor kinderen in Ghana om hen een goede toekomst te bieden. Een veeboerderij en voetbalacademie volgen en het leven lacht hem eindelijk toe. Voor even. Want na een huwelijk van negentien jaar komt hij er achter dat de drie kinderen die hij heeft met zijn vrouw, niet zijn biologische kinderen blijken. Een slepende rechtszaak volgt en Nii geeft toe zelfmoord overwogen te hebben.

Het voorwoord is geschreven door oud-trainer Aad de Mos (onder meer PSV, Anderlecht, Ajax en KV Mechelen) en oud-manager van Anderlecht, Michel Verschueren.